
צרו
קשר
עודכן לאחרונה ב 12.07
מומחי בריאות ביניהם מומחי המרכז האמריקאי לבקרה ומניעת מחלות טוענים כי אנשים אשר חוסנו בשתי מנות חיסון, לעיתים נדירות חולים ועל כן יכולים לחזור לשגרת החיים אליה היו רגילים.
"אם אתה מחוסן לחלוטין, אתה יכול להתחיל לעשות את הדברים שהפסקת לעשות בגלל המגיפה." פירוש הדבר כי אין יותר מסיכות, אין ריחוק חברתי בתוך הבית או מחוצה לו.
חדשות טובות, כולנו חיכינו לרגע זה. נכנסנו לאס"ק - אווירת סוף קורונה.
או בראשי התיבות הצבאיים שכה אוהבים להשתמש בהם; אווירת סוף קורס, זורקים כובעים/כומתות ואנחנו זורקים מסיכות.
פתחנו את הבית למבקרים, מועדון הברידג' חזר לפעול ברוב תפארתו, נפתחו כל החוגים, יצאנו לטייל, חזרו ערבי התרבות, המסעדה חזרה לפעול כמעט כרגיל, הדיירים והעובדים חזרו לאכול בחברותא.
זמן קצר עבר והתבשרנו במושג חדש וריאנט שמו. החוקרים אמרו כי תמיד וריאנטים הם חלק בלתי נפרד ממגיפות וכל פעם עלול להופיע וריאנט אלים ומדבק יותר. הבחנו כי התעורר בליבם הספק לגבי האם החיסונים מגינים בפניו.
וריאנט אלפא מדבק יותר מהנגיף המקורי עם זאת החיסונים ממש יעילים נגדו. מול נגיף בטא המכונה הנגיף הדרום אפריקאי הם פחות יעילים מאחר שהתגלו יותר מקרים מהצפוי של הדבקות מווריאנט זה. יש חוקרים האומרים כי וריאנט זה מדבק באותה מידה כמו וריאנט אלפא ואולי אפילו פחות. אולם, וריאנט דלתא המכונה הווריאנט ההודי מדבק בכ-60% יותר מווריאנט אלפא.
מחקרים ראשוניים מראים שהחיסונים מעט פחות יעילים נגדו. 88% יעילות לעומת כ- 94% מול וריאנט אלפא.
בכל מקרה מניתוח אפידמיולוגי של שירותי בריאות ציבור במשרד הבריאות החל מה – 6 בינואר ישנה ירידה במועילות החיסון, במניעת הדבקה ומניעת מחלה עם תסמינים ל- 64% עם זאת מועילות החיסון במניעת אשפוזים ותחלואה קשה בנגיף הקורונה נאמדת ב 93%. לאור התפרצות וריאנט הדלתא התחסנו כבר בארץ למעלה מ20,000 מתחסנים ביממה מתחת לגיל 16.
קיימים נתונים סותרים בין מחקרים במדינות כמו אנגליה, קנדה, סינגפור, סקוטלנד, ישראל באשר ליעילות החיסון אחרי קבלת 2 מנות ובמניעת ההדבקה בווריאנט דלתא. יש אומרים כי המחקר בארץ משקף נכון יותר את המציאות. וגם מציאות זו טופחת על פנינו.
כפי שנאמר גם אם החיסון לא מונע לגמרי הדבקה או גורם למחלה קלה, הוא ללא ספק מונע מחלה קשה, אשפוזים וסיבוכים מסכני חיים.
הנגיף לא נרדם הוא ממשיך לייצר וריאנטים חדשים כמו דלתא פלוס, הווריאנט הקליפורני ואחרים. אוי לנו אם אחד מהם יהיה אלים יותר מהדלתא ויחמוק מהחיסון אזי נצפה למגיפה עולמית חדשה.
מספרים לנו כי מספר החולים עולה וגם מספר המאושפזים. מתחילת החודש שלושה נפטרים שניים חוסנו האחת עם מחלות רקע, השלישי לא חוסן. חשוב לציין כי העלייה מתונה ביחס לגלי הקורונה הקודמים.
אנו קוראים כי בבריטניה נערכים לפתיחה מלאה של המשק למרות התחלואה כי חייבים לחיות חיים נורמליים בצד הנגיף. אומרים לנו שאפשר יהיה לעדכן את החיסון במהירות (באופן יחסי) אך יש רופאים שמזהירים מתחלואה קשה.ארגון הבריאות העולמי מזהיר כי מדובר בנקודת זמן מסוכנת של מגפת הקורונה. הווריאנטים של הנגיף מנצחים מול החיסונים. אך מקרי המוות במגמת ירידה מבולבלים?! ואולי הבריטים צודקים.
ככל הנראה כן. הסיכוי של אנשים מחוסנים להפיץ את הנגיף פחותים מאשר אצל לא מחוסנים. לעומת זאת העובדה שרוב המחוסנים שנדבקים הם ללא תסמינים ולא יודעים שנדבקו תורמת לכך שהם עלולים להדביק יותר. שכן גם לא מחוסנים א-סימפטומטיים מדבקים. יש צורך במחקרים מקיפים שיענו על שאלות אלה.
אסור להיכנס לשאננות צריך לצאת מא"סק.
אנחנו מעדיפים גישה זהירה, מניעת התקהלויות המוניות, עטית מסכות במרחבים סגורים, המדינה תטיל הגבלות מתונות במשק, תחמיר בקריטריונים לבידוד והגבלות על הכניסה לארץ וחובת בדיקות קורונה.
ימים יגידו...
לסיכום, יש לומר:
מחוסני קורונה בטוחים יותר אך לא במאה אחוז.
הסיכוי להידבקות במקומות סגורים ללא מסיכה גבוהה יותר.
מתוך אכפתיות ואחריות לשלום הדיירים כל אורח שנכנס אלינו לבית שבעת הכוכבים, מחויב במסיכה ובהצגת תו ירוק. אנחנו, הדיירים והעובדים נקפיד לעטות מסיכות במקומות סגורים, נמנע מנסיעה למדינות ששעורי התחלואה בהם גבוהים, כתומות או אדומות.
"החיים שלי בשנה וחצי האחרונים, אמרה אחת הדיירות: אני משתמשת במסיכה, רוחצת את ידי, נזהרת מקרבה יתרה, אני מחוסנת בשתי מנות חיסון ומתרחקת מהנכדים ולא יוצאת לקונצרטים ואירועי תרבות כפי שנהגתי לפני המגיפה. לפני המגיפה נכדי ואני היינו קרובים , הייתי עוזרת להם בהכנת עבודות הבית ומופיעה באירועים בבית הספר. למזלנו, יש לנו חיי תרבות מלאים בדיור המוגן, בבית שבעת הכוכבים. כולי תקווה שכל המשפחה תתחסן כדי שנוכל לחזור לשגרת חיינו הרגילה".
אין ספק כי החיסון הוא המגן הטוב ביותר. אם כל האוכלוסייה תתחסן נהיה מוגנים בפני הווריאנטים השונים.
פרידמן רינת MA RN,
אחות אחראית – דיור מוגן שבעת הכוכבים
מתוך ההבנה כי ככל שאנו מקבלים יותר מידע ומצמצמים את חוסר הוודאות, אנו באופן מובהק, מפחיתים רמות חרדה ובהתאם לכך החלטנו כבר בשלבים הראשונים בהן התחילו להגיע הידיעות על הנגיף המסתורי, לכנס את דיירי הבית למפגש ראשון. במפגש זה עדכנה האחות הראשית את דיירי בית שבעת הכוכבים ומסרה להם את המידע העדכני ביותר הנוגע לווירוס הקורונה, תופעות המחלה ואת ההמלצות כיצד למנוע הידבקות.
כחלק מההתמודדות עם הקשיים והאתגרים שהועמדו בפנינו עם פרוץ המגיפה, הוקם צוות חשיבה אשר ריכז וטיפל בכל סוגיות התפעול אשר נדרשו להן מענים יצירתיים ומיידים. צוות עובדים רווחתי, הוקצה לאתר מצוקות רגשיות של דיירים בתקופה זו ולטפל באופן פרטני בכל אחד מהם.
מנהלת בית שבעת הכוכבים, עדכנה את הדיירים כי אנו מקיימים קשר הדוק עם משרד הבריאות ועם הממונה על הדיורים המוגנים בארץ ופועלים בהתאם להנחיות. במקביל הוסבר כי החברה ערכה רכישות מיוחדות אשר יש בהן כדי לקדם פני העתיד הלא ידוע. בין היתר, נערכה רכישה גדולה של מלאי מזון, נבדקו כל מערכות החרום של הבית והעובדים הונחו כיצד לנהוג גם מחוץ לשעות העבודה על מנת לשמור על בית נקי מהווירוס.
דיירי בית שבעת הכוכבים, כמו בני הגיל השלישי בגלובוס כולו, משתייכים לאוכלוסייה בסיכון לקורונה ומשכך, על אוכלוסייה זו חלה החובה לשמור על עצמה עוד יותר מאוכלוסיות אחרות. עטיית מסכה, שמירה על היגיינה ועל ריחוק חברתי, הם אבני הדרך אשר עשויים להגן עליהם. בניגוד גמור לבני הגיל השלישי אשר מתגוררים בקהילה ואשר כפועל יוצא משמירה על ריחוק חברתי, נגזר עליהם גם בידוד חברתי קיצוני אשר עורר מצבים של דיכאון עמוק וחרדה גדולה, זכו דיירי בית שבעת הכוכבים לחיבוק ענק של צוות העובדים, למוגנות חברתית ובריאותית. התחושות שהם מתארים מרגשות אותנו כל פעם מחדש כשהם מספרים לנו על כך. ברגעים הללו, אנו מבינים כי מהות הדיור המוגן טמון במונח עצמו- מוגנות.
עוצמתו של ארגון או חברה, נעוצה ביכולת שלו לנוע ולהתגמש. נוכח המצב בו גובר הלא ידוע על זה הידוע, מצב בו רבים סימני השאלה ומה שנכון היה לאתמול, היום כבר מאוד לא. במציאות כזו, מוטב שבראשו של הארגון, יעמוד אדם שניחן ביכולת לקבל החלטות אך לא פחות חשוב, שידע גם לשנות אותן ויחד עם זאת ישדר שליטה במצב, יציבות ואמון.
נשמע פרדוקסאלי? כן ולא. בבית שבעת הכוכבים, בעמדת הניהול עומדת ארנה בן נון אשר יחד עם צוות המנהלים והעובדים בבית, הצליחה להנהיג שגרה משתנה. שגרה מותאמת למצבים משתנים.
שגרה היא מציאות המועתקת מזמן אחד לזמן אחר באופן קבוע. בימים כהרגלם, שגרת היום בבית שבעת הכוכבים, מורכבת משלל פעילויות ושירותים המוצעים לכלל הדיירים וכל דייר יוצר לעצמו את שגרת היום המיוחדת שלו.
בימים בהן הערכות מצב ארציות וגלובאליות נערכות מספר פעמים ביום ובהתאמה מעודכנים התושבים ובתוכם גם אנחנו, בהנחיות החדשות והמשתנות, הועמד בפנינו אתגר לא קטן. להקפיד על קיום ההנחיות המשתנות, תוך יצירת סדר יום חדש שיאפשר לנו להמשיך ולקיים חיים עשירים בעשיה וריקים מבדידות.
> החברה הקצתה תקציב מיוחד להצטיידות בחומרי חיטוי, מסכות אף פה, חליפות מגן ומכשור שישרת את עובדי ודיירי בית שבעת הכוכבים ויאפשר תנועה חופשית ברחבי הבית.
> החברה כינסה הדריכה ורתמה את צוות העובדים של הבית לשמירה וקיום של נהלי ההתמגנות וההתנהלות במרחבים הציבוריים ובדירות הדיירים שלנו ובכך אפשרה להמשיך ולספק השירותים לדיירי הבית.
> החברה יצרה אלטרנטיבה של שירות take away של ארוחות מהמסעדה ובכך המשיכה לספק את שירותי המסעדה, גם כאשר מחוץ לדיור המוגן, המסעדות לא היו פתוחות לקהל.
> כל שטחי הישיבה והאירוח, הותאמו למגבלת הריחוק של 2 מטר וכך המשיכו דיירי הבית להתראות זה עם זה ולא להיות בודדים.
> הדיירים חוברו לקבוצת וואצאפ בה הועבר מידע שוטף וזמין 24/7.
> פלטפורמת הזום הורדה למכשירים החכמים של הדיירים ובכך התאפשרו קיומן של פעילויות מסוגים שונים.
> שירותי קניות.
לאורך כל הזמן, שמרנו ועודנו שומרים על קשר עם בני משפחתם של הדיירים. שיתפנו אותם בהיערכויות אשר ביצענו בכל הנוגע למוגנות כחברה בשינויים ובחידושים שביצענו בבית שבעת הכוכבים.
צרו
קשר
סגרו
פנייה
השאירו פנייתכם
ונשוב אליכם